0771.078.968

Reumatologie

ecografie-musculoscheletala

1. De ce Reumatologie la Savanutrihealth?

Te ajutam sa stii ce ai si apoi sa scapi de dureri si reconstruim sanatatea aparatului tau locomotor, adica sanatatea articulatiilor, muschilor si oaselor tale!

Redobandirea sanatatii pacientului este prioritatea noastra!

Reumatologia este specialitatea medicala, care se ocupa cu preventia, diagnosticarea, tratarea si recuperarea pacientilor cu afectiuni ale aparatului locomotor- adica a articulatiilor, oaselor dar si a tesuturilor moi periarticulare, tendoane, fascii, muschi, ligamente.

Afectiunile reumatismale se numara printre cele mai des intalnite probleme de sanatate din lume si pot fi cauzate de o serie intreaga de factori precum: traume, factori genetici, boli autoimune, infectii in antecedente, sau o alta afectiune adiacenta.

Te asteptam in clinica noastra din Bucuresti pentru a te bucura de cea mai inalta expertiza pentru diagnosticarea, tratarea si monitorizarea problemelor reumatismale.
Nu mai poti efectua anumite miscari precum indoirea piciorului sau intoarcerea umarului, iti este greu sa ridici obiecte usoare, glezna nu mai are o miscare fluida si observi o rigiditate la nivelul articulatiilor? Este posibil sa te confrunti cu o afectiune reumatica, asa ca nu ezista sa programezi o consultatie la reumatologie in Bucuresti – SavaNutrihealth.

2. Care sunt principalele simptome in Reumatologie?

Daca te confrunti peste 2 saptamani cu:

NU amana programarea la medicul reumatolog pentru ca cercetarile arata ca un diagnostioc precoce si administrarea timpurie a tratamentului contribuie semnificativ la incetinirea sau chiar stoparea bolilor reumatismale si imbunatatirea prognosticului bolii pe termen lung.

Alege sa ramai in continuare o persoana activa si programeaza-te acum la un control reumatologic, mobilizeaza-te!

  • Bolile degenerative articulare- artroza numita si osteoartrita, boala artrozica, spondiloza cervicala, lombara etc- cea mai frecventa boala reumatsimala
  • Bolile autoimune inflamatorii: poliartrita reumatoioda, spondilartropatiile, spondilita anchilozanta, artrita psoriazica, lupusul eritematos sistemic, sclerodermia
  • Bolile metabolice reumatsimale: Osteoporoza (deficit de vitamina D), Artrita gutoasa (acid uric crescut)
  • Artrita reactiva, artrita infectioasa, artrita gonococica, artrita saltatorie din reumatismul artricular acut, osteomileita etc
  • Poliartrita inflamatorie data de sindromul metabolic si metainflamatie (microinflamatia generalizata data de adipokine)
  • Fibromialgia

Te ajutam cu metode eficiente de diagnostic si tratamant al bolilor reumatismale

3. Cum stabilim diagnosticul?

  • vizita initiala – se discuta cu pacientul, se face o anamneza amanuntita se studiaza documnetele si pacientul este consultat
  • alte investigatii
    • ecografie articulara, musculoscheletala sau de parti moi si
    • analize specifice – pacientul le poate face atunci pe loc, astfel incat diagnosticul se pune foarte rapid si cat mai exact, fara amanari, fara plimbari inutile.
  • investigatii suplimentare: pacientul este indrumat rapid spre un serviciu adecvat.
  • dispunem de proceduri moderne de diagnosticare, folosite de medici specialisti, primari la nivel de excelenta, cu rezultate remarcabile.

4. Ce este ecografia MusculoScheletala, sau ecografia articulara sau ecografia de parti moi?

Ecografia musculoscheletala este o investigatie a sistemului osteo- articular, muscular si a partilor moi, relativ moderna, extrem de facila si la indemana, complet neinvaziva, neiradianta si tot mai larg utilizata, la un pret destul de accesibil in comparatie cu alte metode imagistice.

Ecografia musculoscheletala foloseste ultrasuntele si ofera informatii in timp real despre:

    • Cartilajele articulare
    • Tendoane si inflamatia acestora
    • Ligamente si posibila inflamatie sau ruptura partiala/totala a acestora
    • Tesut periarticular, eventuale hematoame
    • Starea de inflamatie a articulatiei, depunerile de calciu
    • Prezenta lichidului sinovial sau a lichidului in exces la nivelul articulatie
    • Starea tesuturilor moi periarticulare

Ecografia musculoscheletala si de parti moi nu necesita pregatire speciala, poate doar sa va imbracati cu haine pe care le puteti da jos si imbraca usor.

Ecografia musculoscheletala nu prezinta nici un risc pentru pacient!

Ecografia musculoscheletala se efectueaza langa aparatul ecograf, pe patul de consultatie, in pozitie sezand sau culcat, posibil cu genunchii indoiti, in functie de articulatia sau zona care trebuie evaluata. Veti fi dat cu gel, si se aplica sonda pe zona de investigat de catre medicul reumatolog sau medicul specializat in ecografie si imagistica. Dureaza intre 15 si 30 minute. La sfarsit se sterge gelul si la receptie primiti interpretarea si recomandarile pe loc.

5. Ce analize se efectueaza in clinica Savanutrihealth?

In clinica noastra, Savanutrihealth, analizele se pot recolta pe loc de la orele 9.00 pana la orele 18.30 zilnic si sambata pana la ora ora 12.00.

Recoltam toate tipurile de analize generale si cele specifice reumatologiei si anume:

6. Ce solutii terapeutice oferim pacientilor nostri o data ce am stabilit diagnosticul?

Tratament

Dupa stabilirea patologiei reumatismale, medicii nostri specialisti recomanda cel mai eficient tratament reumatologic, personalizat. Folosim scheme de tratament personalizate si punem in practica metode inovative, eficiente si holistice de vindecare.

In cadrul clinicii puteti beneficia de:

  • Recomandari privind stilul de viata, nutritie antiinflamatorie, recomandari corespunzatoare pentru reducerea deficitului de viatmina D si reducerea acidului uric
  • Consiliere privind activitatile specifice si psihoterapie tintita
  • Recomandari de tratament profesionist la cele mai inalte standarde
  • Scrisoare medicala
  • Second opinion
  • Infiltratii intraarticulare cu: Diprophos, Plasma sau acid hialuronic la nevoie
  • Tratamente injectabile si perfuzabile necesare ameliorarii inflamatiei si durerii dumneavoastra
  • Infiltratii periarticulare si intraarticulare cu ozon
  • Tratamente antiaging si aniimbatranire
  • Consult si tratament geriatric la nevoie

Recuperare

Urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si oferim recomandari si sfaturi importante pentru rezultate de durata, de la stil de viata pana la consulturi interdisciplinare si indrumarea catre clinici de recuperare.
Expertiza medicilor reumatologi din cadrul SavaNutrihealth poate servi si ca ajutor pentru obtinirea unei a doua opinii medicale rapid, eficient si comod pentru pacient!

Oferim servicii medicale de reumatologie in Bucuresti, la cele mai inalte standarde!

Nu astepta ca simptomele sa se agraveze! Apeleaza chiar acum la un medic bun reumatolog si examineaza sanatatea oaselor tale.   

Există ocazii în care disconfortul resimțit la nivelul articulațiilor, mușchilor sau oaselor este sever sau durează mai mult de câteva zile. În această etapă, trebuie să faceți o programare la medicul dumneavoastră reumatolog.

Deteriorarea cartilajului articular este cea mai frecventă cauză a tulburărilor articulare si cea mai frecventa boala reumatismala si este prezenta in artroza de sold, genuchi, umar sau la nivel vertebral. Cu cat este diagnosticata mai precoce cu atat rezultatele tratamentelor vor fi mai bune si distrugerea cartilajelor mai mica.

Este esențial să se facă un diagnostic prompt și precis pentru a oferi un tratament în timp util și adecvat cât mai curând posibil. În stadiile incipiente ale bolilor reumatice, tratamentul pentru unele tulburări musculo-scheletice tinde să aibă cele mai bune rezultate.

Ca patologie degenerativă și distrofică a articulației șoldului, coxartroza este o afecțiune destul de frecventă in Romania si este identificată cel mai frecvent la pacienții care se află în grupa de vârstă mijlocie și cei în vârstă. Simptomele coxartrozei, care apar în ultimele stadii ale bolii ca o scurtare a membrelor și atrofie a mușchilor din zona afectată, se dezvoltă treptat pe parcursul mai multor ani. În etapele ulterioare ale bolii, mușchii afectați se atrofiază. Când osteoartrita afectează șoldul, articulația își pierde treptat poziția, depunerile osoase sunt produse de-a lungul marginilor, iar particulele de abraziune creează disconfort recurent. Pierderea cartilajului duce la o creștere a rigidității articulațiilor. În același timp, durerea va începe să se instaleze, care inițial va fi conectată cu mișcarea după perioade lungi de inactivitate și tensiune. În stadiile ulterioare, pacientul poate avea disconfort în timpul nopții, precum și atunci când este în repaus. Acest lucru, la rândul său, duce la o rază de mers mai restrânsă, care, în cele din urmă, are ca rezultat o scădere a calității vieții.

Osteoporoza este o afectiune caracterizata prin rarefierea osoasa datorita deficitului de calciu, sau vitamina D sau modificarilor hormonale din perioada menopauzei prin scaderea hormonilor estrogeni. Cele mai frecvente manifestari ale osteoporozei sunt durerile si microfracturile. Prezenta osteoporozei predispune la fracturi de sold sau alte coloana vertebrala. Este ideal sa diagnosticam osteoporoza cat mai precoce posibil pentru a fi tratata la timp si a preveni fracturile.

Artrita reumatoidă, este o formă de boală autoimună și inflamatorie extrem de raspandita in Romania. In aceasta afectiune sistemul imunitar al pacientului atacă celulele sănătoase din organism din neatenție, ducând la umflături dureroase și inflamații în zonele corpului care sunt afectate de boală. Articulațiile sunt ținta principală artritei reumatoide și, de obicei, mai mult de o articulație la un moment dat. Articulațiile mâinilor, încheieturilor și genunchilor sunt de obicei afectate de artrita reumatoidă. Când cineva are poliartrită reumatoidă, mucoasa articulațiilor poate deveni inflamată, ceea ce poate provoca leziuni ale țesutului articular. Deteriorarea țesuturilor poate duce la durere de lungă durată sau persistentă, instabilitate (o lipsă de echilibru) și deformare (deformare). Aceasta afectiune poate avea, de asemenea, un efect devastator asupra altor țesuturi și organe, inclusiv plămâni, inimă și ochi.

Prezentarea la timp la medic si diagnosticarea precoce a poliartritei reumatoide poate preveni distructia articulara prin tratament adecvat!

Artropatia psoriazica dar si spondillita anchilozanta sunt boli inflamatorii articulare care atunci cand sunt diagnosticate la timp pot fi tratate mult mai eficient cu cresterea calitatii vietii acestor pacienti

Caracteristicile acestor tulburări se schimbă sau se dezvoltă frecvent de-a lungul timpului.

Reumatologii Clinicii SavaNutriHealth colaborează îndeaproape cu pacienții lor pentru a determina natura bolii și pentru a dezvolta un plan de tratament care este adaptat nevoilor specifice ale fiecărui pacient.

Program

Luni-Vineri

9.30 - 19:00

Sambata

10.30 - 13.00

Duminica

Inchis

Clinica Medicala Privata Bucuresti - SavaNurihealth
SERVICII PRETURI
Consultatie initiala 300RON
Control (1 luna) 200RON
Ecografie articulara/musculoscheletala 230RON/articulatie
Ecografie articulara 370RON/2articulatii
Pachet consultatie+ecografie 1 zona 370RON
Infiltratie articulara Diprophos 250RON
Infiltratie articulara acid hialuronic sau PRP 1200RON/eprubeta sau fiola